Буде за ціною "золота"? Україна ризикує залишитися без врожаю картоплі, херсонські фермери назвали причину

Україна цього року ризикує залишитися без врожаю картоплі. Через сильну спеку і дощі на півдні країні земля занадто зволожена, тому коренеплоди гниють, а на півночі, навпаки, дощів немає, і картопля сохне. За словами херсонських фермерів, третина врожаю картоплі вже втрачена, передають Патріоти України.

Підраховано, що збитки тільки в одного фермерського господарства, яке посадило ранню картопля на 20 га, на сьогоднішній день складають близько 10 млн грн.

На херсонських оптових ринках вартість картоплі на початку серпня складає 4 грн за кілограм, на Львівщині — 5-6 грн за кг, на Харківщині — від 8 грн за кг. Тим часом та сама херсонська картопля у Києві коштує вже від 15 грн за кг. Але ціни на картоплю почнуть падати, адже вона цього року не дуже високої якості, а продати врожай потрібно буде.

Виробники сподіваються, що низькі ціни збільшать попит на ранню картоплю. Подорожчати картопля може з вересня, коли фермери зберуть пізній врожай. Але це відбудеться, якщо якість картоплі буде більш прийнятною, ніж зараз.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...