"Будемо раді, якщо росіяни будуть жити на Донбасі як наші брати", - патріарх Філарет (відео)

Почесний патріарх заявив, що вважає росіян братами і не проти, щоб вони жили вУкраїні.

Припинення вогню на Донбасі – це не капітуляція, а необхідний етап для відновлення справедливого миру, за яким повинні послідувати звільнення від російських військ і проведення виборів за законами України. Про це розповів почесний патріарх ПЦУ Філарет в інтерв'ю PavlovskyNews, передають Патріоти України.

Він заявив, що вважає росіян братами і не проти, щоб вони жили на Донбасі. Як уродженець Донбасу він висловив переконання, що на сході немає жодного неукраїнського села. Але в містах, на шахтах і заводах за часів індустріалізації оселилося дуже багато представників інших національностей, в тому числі і росіян. І вони, на думку Філарета, повинні бути вдячні за те, що Україна прийняла їх.

Священик підкреслив, що Донбас – це українська земля. Але не виключив, що там можуть жити і росіяни. "Ми будемо раді, якщо росіяни будуть жити на цій землі. І жити з нами як брати", – заявив Філарет.

Крім того, він висловив упевненість, що президент України Володимир Зеленський відстоює позиції країни і не має наміру віддавати ні шматочка української землі. Справедливий мир, на думку Філарета, – це повернення Донбасу і Криму.

При цьому патріарх зазначив, що Росія і його маріонетки не поспішають робити відповідних дій. Терористи нібито стріляють, щоб Україна визнала їх стороною конфлікту і вела переговори безпосередньо з ними, а не з Росією. Але на думку Філарета, цього не буде. "Це наша земля, а не їхня", – сказав священнослужитель.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...