"Будете пахать в Польше!": У Києві розгорівся скандал у виші через українську мову

У Київському національному економічному університеті викладачка з кримінального права Олена Олійник відмовилася проводити пару українською мовою. Про інцидент повідомив студент вишу Богдан Маланчук на Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

За його словами, на прохання проводити пару українською Олійник відповіла: "А ви що, націоналіст? Чи ви російською не розумієте?" "Кажу їй, ось є закон "Про вищу освіту", і там чітко все вказано. Я хочу, щоб викладач, який викладає право, дотримувався хоча б елементарного – закону "Про вищу освіту", – розповів Маланчук.

Викладачка обурилась і почала прискіпуватися до домашньої роботи хлопця. Після цього вона заявила, що всі студенти у майбутньому поїдуть "пахати у Польщу за 1000$ сантехніками, прибиральниками".

"Найсумніше, що деякі студенти почали їй підтакувати. А мене позначили великою міткою і тепер я під великим контролем. Тому що просто хотів пару українською", – додав Маланчук. Користувачі соцмережі бурхливо відреагували на інцидент і наголосили на тому, що не потрібно замовчувати такі проблеми, адже в їхніх університетах також траплялися подібні ситуації.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...