Будівля обвалилася, почалася пожежа: У Росії пролунали потужні вибухи на заводі боєприпасів (фото, відео)

У суботу вранці, 27 листопада, у російському Дзержинську Нижегородської області на заводі боєприпасів імені Я. М. Свердлова сталося кілька вибухів. Після цього почалася пожежа, спрацювала сигналізація, а вогонь поширився на 900 квадратних метрів, інформують Патріоти України.

Внаслідок інциденту постраждали двоє робітниць підприємства, їх госпіталізували у стані середнього ступеня важкості. Як пише "Інтерфакс", основною причиною НП на даний момент вважають порушення виробничого процесу в цеху, де виготовляли ацетон.

Через пожежу частина будівлі обвалилися, наразі вибухи, які в МНС нахвалили "хлопками", припинилися. Рятувальникам вдалося усунути відкрите горіння.

Наразі причина інциденту на заводі встановлюється. Розглядаються різні версії НП, включно із несправністю обладнання в одному із цехів.

Додамо, що з усієї продукції, яка виробляється на підприємстві, на оборонну припадає 30%. Решта – це хімічна продукція, промислові вибухові речовини, продукція машинобудування.

У 2018 році на заводі вже траплявся вибух у будівлі утилізації мін. Через нього виникла пожежа, загинуло шестеро людей. У 2020 році сталася розгерметизація ємності з ацетоном, троє людей потрапили до лікарні.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...