Будівництво століття: У Саудівській Аравії почали зводити дзеркальне місто площею 120 кв. км. (відео)

Компанія Neom приступила до роботи над проектом Line, який багато хто вважає спірним через його незвичайну концепцію, передають Патріоти України.

Відео, зняте з повітря саудівською компанією Ot Sky та опубліковане на YouTube, показує, як йдуть роботи з будівництва міста завдовжки 170 км. Цей проект неодноразово критикувався з того часу, як був анонсований цього літа.

Багатьом здається досить спірним рішення покрити фасади будинків дзеркальними панелями. Крім того, саме по собі місто буде розташоване в пустелі на березі моря, далеко від інших поселень. Проте автори проекту запевняють, що воно буде абсолютно автономним. Згідно з їхніми заявами, все необхідне для нормального життя буде розташоване в межах міста.


Також Neom запевняє, що в Line буде стабільний мікроклімат і зручне планування вулиць, яке дозволить дістатися з одного кінця міста до іншого всього за 20 хвилин.

Поки невідомо, коли буде закінчено це епохальне будівництво. Однак зрозуміло, що мегаполіс, здатний вмістити кілька мільйонів жителів, не виросте у пісках за кілька місяців. Виходячи з обережних прогнозів принца Мухаммеда бін Салмана, проект буде готовий приблизно у 2030 році.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...