Будьте дуже пильні: Шахраї створили фейковий сайт "ПриватБанку", дуже схожий на оригінал (скріншот)

Аферисти створили фейковий сайт "ПриватБанку", перейшовши за посиланням нібито щодо отримання допомоги. Про це повідомила пресслужба "Приватбанку", передають Патріоти України.

Так, сайт-фейк дуже схожий на сайт програми "Допомагати просто!". Інтерфейс зловмисників ідентичний до оригінального сайту "ПриватБанку". Тільки на стартовій сторінці оригіналу громадянам України збирають допомогу для ЗСУ чи внутрішньо переміщених осіб, а на сайті шахраїв людям пропонують отримати допомогу відповідно до статусу, пройшовши за посиланням.

Аферисти збирають персональні дані користувача банку або відразу після переходу на посилання, або просять користувача ввести дані вручну, а саме: прізвище, ім'я, номер банківської картки, CVV-2, пін-код. "ПриватБанк не здійснює виплати допомоги через сайти! Благодійні програми банку працюють на надання централізованої допомоги ЗСУ та гуманітарним організаціям", - розповіли у фінансовій установі.

У "ПриватБанку" просять українців не вестись на фейки та не переходити за посиланням. При цьому банк працює зараз над блокуванням шахрайських ресурсів. Відмінність сайту оригіналу та підробки полягає також у назві посилання. Оригінал має на кінці .ua, .com чи .gov. Сайти аферистів – .org, .site і складаються зі слів, які важко розібрати.

Крім того, шахраї від імені банку та інших держресурсів-онлайн розсилають СМС українцям на мобільний телефон. Водночас пишуть, що можуть нарахувати гроші під час переходу за посиланням, а потім виманюють персональні дані та особисті кошти.


"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...