Будьте дуже уважні: Хакери розсилають українцям "заражені" листи

Українцям надсилають листи із шкідливим вмістом, авторами яких нібито є команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA. Листи містять "вірусне" вкладення у вигляді захищеного паролем RAR-архіву "UkrScanner.rar". Про це повідомили у самому CERT-UA, передають Патріоти України.

Там зазначили, що активність асоційована з діяльністю групи хакерів APT28 (UAC-0028), яку пов'язують з ГРУ РФ. "Ресурс вже заблокований. Однак у разі отримання подібних листів команда CERT-UA просить негайно про це інформувати", – зазначили у відомстві.

Як не стати жертвою хакерів

Наявність у листі пароля до вкладення є однією з ознак потенційної загрози, зазначають у CERT-UA. Там наголошують: для поширення шкідливих програм, посилань тощо зловмисники використовують:

  • актуальні теми;
  • скомпрометовані електронні адреси працівників державних органів України.

"Запуск сторонніх виконуваних файлів повинен бути блокований на рівні механізмів операційної системи та/або засобів захисту", – нагадали фахівці.

Російські хакери атакували Україну 240 разів від початку повномасштабної війни

Щонайменше шість різних хакерських груп, пов'язаних із Кремлем, провели близько 240 кібератак по Україні з початку повномасштабної війни. Це значно ширший масштаб нападу, ніж повідомлялося раніше. Про це сказано у звіті Microsoft про російські хакерські дії, пов'язані з війною в Україні, повідомляє CNN.

"Повний облік кібероперацій показує активне та наполегливе використання кібератак для підтримки російських військових цілей", – йдеться у матеріалі.

Найпомітнішими атаками, зазначається, стали:

  • атака на українську телерадіомовну компанію 1 березня – того ж дня, коли було завдано ракетний удар по телевежі у Києві;
  • шкідливі електронні листи, розіслані українцям, у яких хибно стверджувалося, ніби уряд "кидає" їх за умов російської облоги Маріуполя.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...