"Будьте милосердні, як і Отець ваш": ПЦУ закликала громадян не проявляти агресію проти евакуйованих із Китаю

Суспільство має ставитися до евакуйованих із Китаю громадян так, як хотіло б, щоб ставилися до нього.

Православна церква України закликала українців до милосердя щодо українців та іноземців, яких евакуювали з китайського Уханя у зв'язку з коронавірусом SARS-CoV-2. Про це прес-служба ПЦУ написала у Facebook 20 лютого, передають Патріоти України.

"У зв'язку з поверненням до України наших громадян, яких евакуйовано з Китаю, де поширилося небезпечне захворювання, ми спостерігаємо прояви агресивного ставлення щодо їхнього приїзду на батьківщину. Хоча медичними службами засвідчується, що серед тих, хто повернувся, немає хворих, і необхідність проходження карантину є додатковим і необхідним заходом безпеки – страх і відчуження підштовхують людей до несприйняття. Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка перебуває у компетенції спеціалістів та регулюється державою. Але ми зобов'язані вказати на моральну сторону виклику, із яким зіткнулося наше суспільство", – ідеться в заяві.

Прес-служба навела кілька уривків з Біблії, у яких ідеться про милосердя. "Принцип ставлення до ближніх, за словом Господнім, є дуже простим та зрозумілим: "Отже, все, чого бажаєте, щоб вам робили люди, так і ви робіть їм, бо в цьому є закон і пророки" (Мф. 7: 12). Тому кожен з нас може і має зрозуміти, як нам ставитися до тих, кого евакуюють з Китаю, – так само, як би ми хотіли, щоб поставилися до нас, якщо б ми опинилися на їхньому місці. Нехай страх перед хворобою не затуманює наші розум і совість, нашу людяність! Нехай Господь дасть усім нам як суспільству мудрість та витримку, збереже від пошесті згубної хвороби та від згубної ненависті й відчуження!" – додали у ПЦУ.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...