Будьте обачні! Туристка підібрала бездомне щеня і поплатилася життям (фото)

24-річна норвежка Біргитта Каллестад 6 травня померла більш ніж через два місяці після контакту з собакою, яку підібрала під час відпочинку. Дівчина і її друзі подорожували по Філіппінам на мопедах, коли побачили цуценя на узбіччі дороги, повідомляють Патріоти України.

Біргитта вирішила допомогти бездомному собаці, який пізніше під час гри її подряпав. Туристка самостійно знезаразила рани і не подумала, що вони серйозні.

Проблеми зі здоров'ям почалися вже після повернення додому, у Норвегію. Лікарі намагалися діагностувати хворобу, але безуспішно. Біргітту госпіталізували кілька разів, оскільки її стан постійно погіршувався.

Минуло понад 200 років з тих пір, як сказ було в останній раз діагностовано в Норвегії. Аналізи, відправлені в Управління громадської охорони здоров'я Швеції, нарешті підтвердили, що причиною смерті Біргитти сказ.

Один з членів сім'ї дівчини сказав: "Наша дорога Біргитта любила тварин. Ми боїмося, що це трапиться з тими, у кого таке ж гаряче серце, як і у неї. Ми хочемо, щоб ця вакцина була включена в програму для місць, де поширена ця хвороба, щоб люди усвідомлювали всю небезпеку".

Після інциденту норвезькі медики знайшли 77 осіб, які були в контакті із загиблою туристкою. З них 31 людина була вакцинована.

Варто пам'ятати, що без лікування симптоми сказу зазвичай розвиваються через 3-12 тижні, але вони можуть початися раніше або набагато пізніше.

Перші симптоми:

- Висока температура (лихоманка) 38C або вище

- Головний біль

- Почуття тривоги

- У деяких випадках дискомфорт на місці укусу

Інші симптоми з'являються через кілька днів, такі як:

- Розгубленість або агресивна поведінка

- Галюцинації

- Посилене слиновиділення і піна в роті

- М'язові спазми

- Ускладнення ковтання і дихання

- Нездатність рухатися (параліч)

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...