Будьте обережні! 5 небезпечних рослин, які помилково тримають вдома

Яких "зелених улюбленців" краще не тримати в квартирі або будинку.

У вас вдома є якісь вазони? А ви впевнені, що їх можна тримати в приміщенні, і що вони не зашкодять вашому здоров'ю? У цьому матеріалі ми розповімо вам про небезпечні, хоч і дуже популярні, рослини, які точно не варто тримати вдома, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Диффенбахія

Це симпатична і дуже популярна рослина, яке часто можна зустріти в квартирах. Такі вазони нерідко ставлять в дитячі кімнати, що може бути дуже небезпечним. Вся справа в тому, що при пошкодженні листа або стебла диффенбахія починає виділяти отруйний сік. Ця рідина може обпалити слизову і навіть спровокувати приступ задухи.

Олеандр

Наступний знаменитий вазон також можна побачити в кожному п'ятому будинку або дворі. Олеандр з красивими квітами приваблює своїм зовнішнім виглядом. Але важливо пам'ятати, що він може бути дуже небезпечним. Стебла, листя і плоди цієї рослини є отруйними. Більш того, навіть запахом цієї рослини можна отруїтися, якщо дихати ним занадто довго.

Азалія

Популярна і улюблена багатьма азалія з оксамитовими пелюстками також є отруйною. В її листі містяться алкалоїди, які використовують для отримання деяких наркотичних препаратів. Попадання соку азалії на шкіру або слизову може викликати свербіж, печіння, нудоту. Ну а в великих кількостях сік азалії може бути смертельною отрутою.

Кротон

Кротон привертає увагу своїми гарними листами. І, за іронією, саме вони є небезпечними. У них міститься отрута, яка може викликати нудоту, блювоту, розлад шлунка, дерматит та інші неприємні наслідки. Цю рослина ні в якому разі не можна чіпати голими руками.

Герань

І остання в нашому списку - герань. Ця звична для багатьох рослина насправді є не зовсім безпечною. Як і інші "герої" нашого списку, герань також є отруйною, але не тільки в цьому її небезпека. Також вона може спровокувати досить сильну аллергічну реакцію, підвищити в'язкість крові і порушити травлення.


Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...