Будьте обережні! - Українців попередили про небезпеку популярної ягоди (відео)

Рання полуниця, що з'явилася на українських ринках, може бути небезпечною для вживання.

Ранній урожай може бути небезпечний наявністю в ягодах нітратів, які через два дні після збору перетворюються в ягодах в нітрити, які можуть стати причиною серйозного отруєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Полуницю після збору потрібно зберігати не більше двох діб, тому що потім нітрати перетворюються в нітрити. Нітрити - це досить токсична речовина для всіх органів, особливо нервової системи. Ягода взагалі повинна реалізуватися на ринку один день", - розповіла завідувачка лабораторії Володимирського ринку в Києві Галина Климчук.

Особливо небезпечними нітрати можуть бути для дітей. Тому експерти радять не поспішати з покупкою улюбленого частування. Крім цього, відзначається, що вже через 10 днів ціна полуниці в Україні впаде в два рази.

Як вибрати полуницю:

  • Якісна полуниця повинна ароматно пахнути. Відсутність запаху - ознака хімікатів.
  • Занадто велика ягода може свідчити про накачування полуниці водою.
  • Полуниця має бути цілісною і свіжою: пом'ята полуниця почне гнити відразу після покупки.
  • Колір повинен бути яскраво-червоним. Світліша полуниця - недозріла, а більш темна - швидше за все, накачана барвниками.
  • Також потрібно стежити за цілісністю плодоніжки, яка свідчить про свіжість ягоди.
  • У солодкої полуниці зерна заглиблені в плід і знаходяться не дуже близько один від одного.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...