Будьте обережні: Фруктові фреші підвищують ризик передчасної смерті

Експерти радять їсти свіжі фрукти, а не робити з них напої.

Свіжовичавлені фруктові соки однаково шкідливі для здоров'я, як і солодкі напої, та підвищують ризик передчасної смерті. Це пов'язано з тим, що у фрешах міститься приблизно така ж кількість калорій і цукру, як і в підсолоджених напоях. Про це йдеться в коментарі американських експертів опублікованому в JAMA Network Open, передають Патріоти України.

"Фруктові соки все ще широко сприймаються як більш здоровий варіант, ніж підсолоджені напої... Хоча цукор в 100 відсотках фруктових соків має природне походження, після засвоєння він впливає на організм так само, як і доданий цукор", - наголосили експерти.

Фахівці зазначили, що безпечна щоденна порція свіжого соку для дорослих становить 240 мілілітрів. Екперти радять їсти свіжі фрукти, а не робити з них напої.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...