Будьте обережні! Шахраї "псують" банкомати в Україні

Після зняття готівки зникають гроші.

В Україні шахраї встановлюють на банкоматах спеціальні пристрої (скімінг), які дозволяють красти дані карти і створювати її дублікати. Разом з тим на банкоматі також встановлюють камеру або накладку на клавіатуру, яка дозволяє дізнатися і пароль від карти, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Найчастіше такі пристрої встановлюють на тих банкоматах, які знаходяться на вулицях, в торгових точках без постійного нагляду. Найбезпечнішими вважаються банкомати в відділеннях банків. Там вони перебувають під постійним наглядом.

Крім того, якщо звичайний клієнт найчастіше не може визначити наявність скіммінгу, то банківському співробітнику зробити це легше. Скіммінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку вставляють в роз'єм для зчитування карти.

Перед тим, як користуватися банкоматом, варто:

  • перевірити, чи немає ніяких накладок на клавіатурі;
  • чи немає знімних інструментів на роз'ємі для карти;
  • чи немає камер, які спрямовані на клавіатуру.

Коли вводите пароль, краще прикривати клавіатуру рукою. Крім скіммінгу шахраї використовують в банкоматах і спеціальних клейкі стрічки, які "захоплюють" частину готівки. Тому після того, як отримали гроші, їх відразу ж потрібно перерахувати.

"Нас фінансує... Пенсійний фонд": Як військовий "Дід" веде чоловіків 60+ нищити окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:55

Проти армії Російської Федерації ведуть "неофіційну" війну українські дідусі, яких об'єднав у ротно-тактичну групу 67-річний Олександр Таран - по-фронтовому "Дід". Йдеться про бійців, що не входять до складу Збройних сил України через літній вік. Однак...

Три дні залишався в комі: 27-річний суперважковаговик помер після першого нокауту в кар'єрі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:35

Конголезький суперважковаговик Арді Ндембо помер після поразки нокаутом від кубинця Нестора Сантани. Про це повідомляє промоутерська компанія Viva Promotions, передають Патріоти України. Бій Ндембо — Сантана відбувся 5 квітня в межах шоу Team Combat Le...