Будьте обережні: У Солом’янському районі Києва розкидали отруту для тварин, вже є жертви

У Солом’янському районі Києва розкидали отруйну речовину для тварин. Отруту, зокрема, виявили у Турецькому містечку. Від отрути вже один кіт загинув, інший - перебуває у ветеринарній клініці. Про це повідомляє поліція Києва, передають Патріоти України.

До Солом’янського управління із заявою звернулись представники Київського товариства захисту тварин про те, що виявлено факт жорстокого поводження із тваринами на вулиці Івана Пулюя. Слідчо-оперативна група, яка прибула за вказаною адресою задокументувала факт злочину.

Поліцейські встановили, що невідомі особи розкидають отруйну речовину, аби загинули безпритульні коти. Відомо, що від таких дій вже загинула одна тварина, інша знаходиться у ветеринарній клініці.

За даним фактом слідчий Солом’янського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України — жорстоке поводження з тваринами. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Наразі проводяться заходи зі встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Як розповіли у Київському товаристві захисту тварин "Щасливий берег", отруйну речовину розкидали у Турецькому містечку.

"Одне життя не вдалося врятувати, інше кошеня — блакитноокий Блум залишається в клініці, стабілізується та чекає на повторні аналізи. З наступного тижня його виписують. Йти йому нікуди, тому малечі шукають родину", - зазначили зоозахисники.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...