Будьте прокляті! Окупанти обстріляли ракетами майдан Свободи в Харкові - є жертви, знищено будівлю ОДА (фото, відео)

Вранці 1 березня в бік будівлі Харківської ОДА російськими військовими було здійснено ракетний обстріл. Майдан Свободи в Харкові, одна з найбільших площ в Європі, потрапила під обстріл. Там розташовані будівлі Харківської обласної державної адміністрації, зазначають Патріоти України.

На відео можна побачити, що постраждав волонтерський намет перед ОДА "Все для перемоги", який стоїть у Харкові всі вісім років російсько-української війни. "За попередньою інформацією, є влучання в будівлю Харківської ОДА, оперного театру, філармонії та частину житлового масиву (переважно 4-5 поверхові житлові будинки). Підрозділи ДСНС до робіт залучитись не можуть в зв’язку з обстрілами", - зазначили у ДСНС.

Очільник харківського осередку "Національного корпусу" Костянтин Немічев показав в Telegram відео наслідків ракетного обстрілу будівлі ОДА і площі. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у своєму зверненні наголосив на підступності дій ворога. На момент обстрілу в місті закінчилася комендантська година.

За попередньою інформацією ДСНС, внаслідок обстрілу будівлі Харківської ОДА постраждало 6 осіб, з них 1 дитина. Жертви серед цивільного населення оцінюються. Харків'ян просять не залишати укриття.

Раніше Олег Синєгубов доповів, що вночі в області були хаотичні обстріли по всім напрямкам – Липецькому, Бєлгородському, Чугуєва тощо.

"За добу пожежники області ліквідували 24 пожежі, спричинених ворожими обстрілами. Горіли десятки автомобілів цивільних, у селі Рогань внаслідок обстрілів загорівся житловий будинок: постраждав 1 чоловік та 1 загинув. По вулиці Кільцева в результаті артобстрілу постраждало 8 осіб та 35 осіб було евакуйовано. Будинки горіли в Ізюмському, Харківському районах", - написав він. За його словами, 1 березня також очікуються артилерійські обстріли, бомбардування із залученням авіації.

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...

Хотів подарувати свої борги за Приват державі: Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з НБУ. КАС скасував рішення суду першої інстанції

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:15

Ексакціонер ПриватБанку Ігор Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з Нацбанком - Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі за позовом Коломойського. . Про це повідомляє прессл...