Будуть штрафи: Кабмін заборонив українцям гуляти без масок у "червоних" зонах

Українцям у "червоних" карантинних зонах заборонили перебувати без індивідуальних засобів захисту в місцях загального користування. Така вимога міститься у постанові Кабінету міністрів від 22 березня, передають Патріоти України.

У ній наголошується, що громадяни на зазначених територіях обов'язково повинні бути у респіраторах або захисних масках, які закривають ніс та рот. При цьому документом дозволяється носіння захисних індивідуальних засобів, які виготовлені самостійно.

Нагадаємо, що, згідно із Законом України "Про благоустрій населених пунктів", до територій загального користування зараховуються: парки, сквери, зони відпочинку, майдани, проспекти, бульвари, вулиці, пішохідні та велодоріжки, цвинтарі тощо.

Нагадаємо, станом на 23 березня до "червоної" зони через стрімке розповсюдження коронавірусу увійшли Київ, Львівська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...