Будуть великі аномалії: Синоптик розповів українцям, чи чекати снігопадів у лютому

Лютий в Україні буде аномально теплим, як і попередні місяці зими. Про це повідомляє синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології та директор Клубу любителів метеорології Ігор Кибальчич на Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

За його словами, відхилення від температурної норми складе близько 5 градусів. "Як показують розрахунки різних чисельних моделей (CFS, ECMWF, BCC-AGCM), останній місяць календарної зими продовжить тенденцію січня з збереженням активного західного/південно-західного переносу і переважання атлантичних і середземноморських повітряних мас. Внаслідок цього, практично по всій Європі (особливо в східній половині) очікуються позитивні аномалії температури повітря", - зазначив синоптик.

Він підкреслив, що кількість опадів при цьому прогнозується близько норми, місцями на 10-30% вище за неї за рахунок переважання протягом місяця поля зниженого тиску. "Є ймовірність епізодичних вторгнень холоду з півночі, проте їх інтенсивність і тривалість не зможуть істотно вплинути на загальну картину. Постійного снігового покриву не очікується", - уточнив Кибальчич.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...