Будуть "заганяти" до лікарень: У МОЗ розповіли, як готуватимуть українців до другої хвилі коронавірусу

До другої хвилі коронавірусу українці мають пройти масову вакцинацію від грипу. Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

Замміністра пояснив, що масова вакцинація зможе вберегти населення від спалаху одразу двох інфекційних хвороб: грипу та коронавірусу. "До другої хвилі ми готуємось за таким принципом. Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно призвести до значного спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус. Для того, щоб унеможливити такі спалахи восени нам треба готуватись до масової вакцинації проти грипу в цьому році", - заявив Ляшко.

За його словами, вакцинацію від грипу у 2020 році очікують вже в липні. "Уже розпочинати готуватись, розраховувати потреби, закуповувати вакцину та вакцинуватись, як тільки вона з’явиться на ринку України та інших європейських країн. Оскільки вакцина проти грипу кожного року змінює штам вірусу, який входить до складу вакцин. Тому зараз у даний конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, бо вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з'явиться вакцина, потрібно масово вакцинуватись проти грипу", - додав замміністра.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...