Будинок гойдається, бетон тріщить: Тривожні дані про багатоповерхівку в Києві, яка "злетіла" у повітря

У мережі опублікували нові подробиці вибуху в житловому будинку в Києві, в результаті якого загинули люди. Свідки події розповіли, що бетон у будинку почав тріщати через перепад температур, передають Патріоти України.

"Весь день була спека, потім полив дощ. Напевно, через перепад температур бетон почав тріщати. Не знаю, на чому там все тримається", - сказав лейтенант, що чергує на подвір'ї десятиповерхового будинку.

Він додав, що після вибуху багато вибігали в поспіху, не думаючи про речі. "Ви уявіть, люди зайдуть до хати, а панель "піде" вниз. Винуватого швидко знайдуть", - сказав він людям, які хочуть потрапити в будинок за особистими речами.

Місцеві жителі кажуть, що в будинку поставили "маячки", щоб стежити за вібрацією, так як будинок продовжує гойдатися.

У понеділок і вівторок всі служби ще раз вивчали пошкодження, після чого до дому підключали воду, електрику і запустили ліфти. У квартири людям дозволили зайти в супроводі поліції, і частина мешканців приїхала забрати речі.

"Переїхали до рідних, і цю ніч не спали. Неймовірно страшно через те, що це сталося поруч з нами, через кілька квартир. Я тільки завдяки заспокійливого і тримаюся. У нас, на кшталт, серйозних руйнувань не видно. Є тріщини в під'їзді , але вони там і до вибуху були", - кажуть мешканці. Ті, хто потрапив в будинок, розповідають про нові тріщини в будівлі.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...