Будинок-термос: Винахідник з Дніпропетровщини більше не боїться платіжок за опалення (відео)

Чоловік 10 років вивчав різні технології енергоефективності.

Юрій Колесник із Кривого Рогу більше не боїться платіжок за опалення! У його будинку завжди тепло, а він платить за це смішні суми. За опалення двоповерхового будинку – 400 гривень на місяць. І це — завдяки власному винаходу, який уже запатентував, передають Патріоти України з посиланням на ШоТам.

Через морози і суми у платіжках Юрій шукав спосіб заощадити. 10 років вивчав різні технології енергоефективності. І перетворив свою домівку на справжній “термос”. Зовні цей будинок нічим не відрізняється від сусідських. Але всередині товстих стін — складна утеплювальна система.

“Це поліетилен і повітря. Завдяки таким “утеплювачам” дім без опалення зберігає тепло у 20-градусні морози”, — Юрій Колесник, винахідник.

Газу треба небагато, за принципом камер-модулів утеплені вікна, підлога, стіни і стеля. “Гріє не тепла частина будь-якого утеплювача, а ось ці “пори”, повітряні камери, які є в цьому утеплювачі”, — Юрій Колесник.

На економному опаленні чоловік не зупиняється, і вже розробив енергетичний велосипед для освітлення будинку.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...