"Будинок трусило, як коробку, пішли тріщини": Українка розповіла, як пережила землетрус у Туреччині

Українка Марія, яка пережила сильний землетрус у Туреччині, розповіла про трагічний день. Жінка живе і працює у турецькому місті Газіантеп, яке стало одним із епіцентрів землетрусу, передають Патріоти України.

За її словами, перші поштовхи вона почула серед ночі. О 04:00 жінка прокинулася від того, що квартира "ходила ходуном". Про це вона розповіла журналістам ВВС.

"На секунду в мене був флешбек, що я в Україні й це обстріли. Буквально за секунду я зрозуміла, що це землетрус", – розповіла українка.

Жінка одразу схопила куртку і взуття, розбудила сусідів з цокольного поверху і вони разом вибігли на вулицю. Марія зазначає, що знає, як поводитися у таких ситуаціях, тому що їм на роботі постійно проводять тренінги на цю тему. Основне в такій ситуації – вийти з будівлі на відкриту місцевість.

На вулиці Марія побачила багато людей, які вибігали з сусідніх будинків. Усі були в паніці. люди, у яких були автомобілі, намагалися від’їхати кудись подалі. Її знайома вивезла дітей на авто просто у відкрите поле.

Жінка згадує, що її будинок "трусило, як коробку з цукерками". Помешкання жінки вціліло, лише пішли тріщини по стінах.

Сильних поштовхів було два. Був ще третій, але слабший. Між ними, поки було затишшя, Марія встигла заскочити у квартиру, щоб взяти мобільний телефон і документи.

"Усі люди стояли в парку біля нас. Через три години ми повернулися в будинок, тому що змерзли і промокли. Вже не було подальших повідомлень про небезпеку в інтернеті та через смс-розсилку", – розповідає жінка.

В Туреччині землетруси не є рідкістю, адже країна розташована в одній із найактивніших сейсмонебезпечних зон у світі.

Українка розповідає, що за час свого перебування в Туреччині вона вже пережила кілька землетрусів, проте усі попередні були незначні.

Під час землетрусів 6 лютого завалився будинок біля її роботи, зазначає жінка. Також про зруйновані будинки розповідали її знайомі. У помешканні українки зараз є газ і вода, але відсутнє електропостачання.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...