Будинок ворушиться, люди налякані: Що зараз відбувається на місці вибуху багатоповерхівки в Києві

Мешканцям перших поверхів багатоповерхівки в Києві на Позняках, в якій стався вибух, 24 червня дозволили зайти в свої квартири, щоб забрати необхідні речі. Про це розповіла мешканка будинку Марина Писаненко виданню "Страна", передають Патріоти України.

Від квартири дівчини, яка була розташована на сьомому поверсі, практично нічого не залишилося. "Комусь пощастило менше, комусь більше. Сьогодні якщо пощастить зайдуть люди з третього поверху. Чому якщо пощастить? Тому що будинок періодично ворушиться. Вчора кілька разів були такі ворушіння, навіть в якийсь момент, коли ми стояли дуже близько до шостого під'їзду, дали команду відбігати від будинку. Ми чули тріск плит ", - говорить вона.

Дівчина додає, що в її квартиру доступу немає і скоріш за все не буде, так як вона розташована на одному поверсі з епіцентром вибуху. "Коли люди заходять в будинок, щоб забрати речі, то гойдаються майже всі поверхи (якісь більше, якісь менше), це за словами рятувальників. Також вони говорять про те, як збираються вчинити з першими поверхами і з останніми, а про сьомий взагалі більше ніхто не говорить, його практично немає. У нас в квартирі повністю вивалилася кухня, немає частини балкона, про решту пошкоджень нічого сказати не можу, немає доступу ", - розповідає Марина.

За її словами, про компенсації постраждалим під час вибуху і тим, хто залишився без житла, поки немає ніякої інформації. Можливо щось проясниться на ініційованій столичною владою зустрічі з мером Віталієм Кличком, яка запланована на вечір 25 червня.

"О 19:30 до нас приїде Віталій Кличко. Поки складно сказати, яка буде тема зустрічі, у нас є кілька питань. З приводу компенсацій - про це поки одні розмови. Немає жодних рішень - ні схвалень, ні відмов. Ось коли щось то буде в письмовому вигляді, тоді можна говорити. Ми живемо зараз у бабусі ", - зазначила Писаненко.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...