"Бухлішко" в супермаркетах Парижа ще є": Українська письменниця розповіла про карантин у Франції

Президент Макрон і прем’єр доволі ввічливо, але непрозоро пояснили, що люди самі винні в такому швидкому поширенні вірусу, бо грали безкінечно в «попригунью-стрикозу» і тусили до останнього.

Ірена Карпа із собакою. Фото: соцмережі.

Українська письменниця Ірена Карпа, яка вже давно живе в Парижі разом із дітьми та чоловіком, розповіла, як у місті переживають карантин. Письменниця каже, що люди у Парижі трохи нарешті перелякалися – переходять на інший бік вулиці, побачивши іншого перехожого, передають Патріоти України із посиланням на видання jetsetter.

«Вийти з дому можна, тільки якщо тобі потрібно за продуктами, в аптеку чи в лікарню, перемістити дітей (розлучені батьки, як у моєму випадку), вигуляти пса», – розповіла Карпа і додала, що у цих обставинах порятунком є її собака Ная.

Про те, як поводяться парижани у час карантину, Карпа зазначила таке: «Поки одні масово тікали з Парижа (переповнені вокзали, спустошені рент-а-кари, на дорозі пробки майже як на виїзд на літні канікули), інші просто знищували запаси бухлішка і бачилися з усіма друзями, з якими не встигли побачитися за рік. До речі, бухлішко в супермаркетах ще є».

Письменниця сказала, що президент Макрон і прем’єр доволі ввічливо, але непрозоро пояснили, що люди самі винні в такому швидкому поширенні вірусу, бо грали безкінечно в «попригунью-стрикозу» і тусили до останнього.

Карпа зазначила, що супермаркетах бракує того ж, що і в Україні: туалетного паперу, борошна, макаронів, картоплі. «Тож я пішла купила собі доброго сиру, авокадо, тортільї, полуниць. Шампанського вдома є ще два ящики – саме тарилася для майстер-класів, які тепер довелося перенести», – розповіла письменниця.

А ще Карпа сказала, що бачила кілька машин із військовими, але в таку сонячну погоду, коли все почало цвісти, і до кінця їй не віриться, що все це реальність. Письменниця розповіла, що родичі з Провансу їй пишуть, що вчотирьох тепер засіли вдома і мріють, як би одне одного не повбивати. А дім там із садом, терасою, басейном і кількома поверхами.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Оце так! Вчені заявили, що гнів може шкодити кровоносним судинам

четвер, 2 травень 2024, 9:57

Короткочасний спалах гніву, спричинений спогадами про минуле, може зашкодити кровоносним судинам "розслабитися". Це негативно впливає на кровотік, передають Патріоти України. Такого висновку дійшли американські вчені, провівши відповідне дослідження, р...