Була на заробітках в Італії: У Запоріжжі екстрено госпіталізували жінку з підозрою на коронавірус

Результати досліджень на наявність COVID-19 у жінки очікуються тільки в п'ятницю, 13 березня.

В обласну клінічну лікарню Запоріжжя з підозрою на коронавірус екстрено госпіталізували жінку, яка раніше прилетіла з Італії. Поки медики діагностували у неї ГРВІ, гострий фарингіт і пневмонію. А для виключення вірусу COVID-19 біоматеріал відправлено в лабораторію Центру громадського здоров'я в Київ, повідомляють Патріоти України із посиланням на сайт "061".

Попередньо, мешканка Токмака 1972 року народження була на заробітках в Італії. Там 1 березня вона потрапила під дощ і застудилася. Через хронічний пієлонефрит, жінка почала приймати антибіотики, а пізніше роботодавці відпустили її додому для лікування. Так українка прилетіла до Борисполя через Мілан, потім сіла на потяг до Бердянська.

"Уже дорогою додому її стан погіршився і вона звернулася за допомогою до провідника. На вокзалі "Запоріжжя-1" жінку зняли з поїзда і передали медикам", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ГУ "Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ", це перший випадок підозри на новий китайський вірус у регіоні. Хоча підкреслюється, що результати досліджень на наявність COVID-19 у жінки очікуються тільки в п'ятницю, 13 березня.

Також відомо, що українка їхала в купе одна. Вагон вже відправили на дезінфекцію, а провідник, із яким вона контактувала, перебуває під наглядом медиків. Водночас у лабораторному центрі просять містян не панікувати і дотримуватися елементарних правил гігієни.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...