Була найпопулярнішою стравою через "секретний інгредієнт": У Німеччині викрили ресторан, в якому продавали піцу з кокаїном

У німецькому місті Дюссельдорф ресторан продавав піцу з кокаїном. Довгий час вона була найпопулярнішою стравою через "секретний інгредієнт". Про це пише видання The Guardian, передають Патріоти України.

Повідомляють, що розкриття схеми незаконного постачання наркотиків дало змогу ліквідувати організоване злочинне угруповання в найбільш густонаселеній федеральній землі Німеччини — Північний Рейн-Вестфалія.

У матеріалі йдеться, що в межах операції майже 150 офіцерів поліції, зокрема з елітних підрозділів, минулого тижня обшукали 16 об'єктів нерухомості в дев'яти містах, заарештували трьох підозрюваних і вилучили схованки зі зброєю.

Інспектор поліції Міхаель Граф фон Мольтке заявив, що піцерія, розташована в популярному районі Дюссельдорфа, перебувала "під прицілом" поліції ще з березня, коли під час планової перевірки харчових продуктів на кухні було виявлено кокаїн.

"Це була одна з найбільш продаваних піц", — сказав фон Мольтке.

Читайте також: Фаст-фуд здатен викликати залежність на рівні із наркотиками: думки експерта

Видання пише, що під кожну піцу №40, яку замовляли клієнти, клали пакетик кокаїну.

"Для нас це було в новинку і здивувало, бо власника ніколи не звинувачували у злочинах, пов'язаних із наркотиками", — розповів фон Мольтке.

У поліції заявили, що власником закладу є 36-річний громадянин Хорватії. Коли до нього прийшли правоохоронці для допиту, він викинув сумку з наркотиками з вікна. Примітно, що сумка впала просто в руки іншим офіцерам.

У матеріалі йдеться про те, що поліція конфіскувала 1,6 кг кокаїну, 400 г канабісу і 268 000 євро готівкою, а також дорогий годинник, пістолет, сокиру і ножі з довгими лезами, які, як вважають, були частиною арсеналу злочинного угруповання.

Однак, як зазначили журналісти, підозрюваного відпустили на свободу через два дні через відсутність судимостей раніше. Він одразу ж відкрив заклади знову і почав продавати піцу №40. Це дало змогу слідчим відстежити його ланцюжок поставок.

За словами фон Мольтке, поліцейські швидко вийшли на "жорстокого і безпринципного" головного підозрюваного — 22-річного бійця змішаних бойових мистецтв російського походження. За ним уже наглядали правоохоронці, адже той продавав марихуану.

Крім того, як повідомляють, його підозрюють у неодноразових нападах і пограбуваннях торговців-конкурентів, одного з яких нібито утримували в заручниках упродовж двох ночей, перш ніж із його будинку вкрали велику партію гашишу.

Поліція повідомила, що 22-річний чоловік, а також 30-річний німець, ймовірний дилер із Кельна, і 28-річний марокканець, затриманий у Хаані недалеко від Дюссельдорфа, перебувають під вартою, тоді як ще 12 осіб вважаються підозрюваними. Власник піцерії перебуває під вартою із серпня, а його заклади зараз закрито.

Прокурорка Лаура Нойманн заявила, що банду звинувачують у купівлі "кілограмів" канабісу і кокаїну та їхньому продажу іншим дилерам, а також у вирощуванні власної марихуани у приватних квартирах, в одній з яких, у Менхенгладбасі, було понад 300 рослин. Дружина одного з підозрюваних мешкала в цьому будинку разом з їхніми трьома дітьми, яких передали в прийомну сім'ю.

Нойманн заявила, що громадянину Росії, який переїхав до Німеччини в підлітковому віці, може загрожувати до 15 років в'язниці за злочини, пов'язані з наркотиками, і викрадення людини.

В цих стінах зародилася легенда про мінотавра: На Криті археологи зробили важливе відкриття в ході розкопок палацу мінойського царя 4-тисячної давнини

субота, 26 жовтень 2024, 8:36

Під час нещодавніх розкопок мінойського палацу у древньому місті Арханес на Криті археологи виявили священні ворота. Мінойське місто Арханес, розташоване приблизно за 15 км на південь від Кносського палацу. Арханес побудований близько 1900 року до н. е...

Олександр Роднянський відповів, чи його 39-річний син, який повернувся з-за кордону до Києва, піде воювати

субота, 26 жовтень 2024, 8:07

Відомий український продюсер та режисер Олександр Роднянський, якого заочно засудили в Росії, відповів, чи піде його син служити в ЗСУ. Знаменитість пояснив, чому його нащадок свого часу повернувся з Європи до України. Наразі 39-річний син продюсера Ол...