"Було досягнуто компромісної позиції": Веніславський висловився щодо можливості зниження мобілізаційного віку

Станом на зараз жодних ініціатив щодо зниження мобілізаційного віку у Верховній Раді, в Офісі президента та в Кабінеті міністрів немає. Це питання наразі не обговорюється, а говорити щось про майбутнє ще рано. Про це в коментарі OBOZ.UA сказав народний депутат та член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Він зазначив, що не розуміє, звідки беруться чутки з цього приводу, передають Патріоти України.

"Була досягнута така компромісна позиція, коли ми голосували за закон, що мінімальний вік призову на військову службу – це 25 років. Зниження з 60 до 50, як дехто заявляв, на сьогоднішній день також не розглядається", – сказав нардеп.

Про зниження мобілізаційного віку зараз говорять в ЗМІ, також свою думку щодо цього висловлюють військові. Влада про це знає, але це питання дуже чутливе, зазначив Веніславський. "Я думаю, що на сьогоднішній день без внесення змін до закону ми його взагалі не можемо вирішити, тому що це виключно в законодавчому плані, в законодавчій площині перебуває, а сподіватися, що воно отримає підтримку, на сьогоднішній день також немає підстав. Тому ми його не розглядаємо", – пояснив він.

Відрубали палець і пробили голову: у Кракові група поляків жорстоко побила юнака із України

вівторок, 16 липень 2024, 10:35

У Кракові на місцевій водоймі група поляків напала із мачете та сльозогінним газом на 17-річного українця і жорстокого його побила. Хлопцю відрубали палець і пробили голову. Про це повідомляє yavp.pl. За повідомленням, напад стався ввечері, 10 липня. 1...

Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...