"Було таке, що просто били. Шокером по геніталіях": Військовий, який понад 600 днів провів у полоні, розповів про пережиті жахіття

Військовий 24-ї ОМБр імені короля Данила Юрій Гринаш, який 648 днів провів у російських тюрмах, розповів про усі жахи полону. Про це пише "Еспресо.Захід", передають Патріоти України.

За словами Юрія Гринаша, росіяни постійно били, морили голодом та знущалися. «Спочатку нас поставили на коліна, зв'язали руки стяжками і читали моралі: чого ви західні сюди лізете, ми місцеві, не хочемо вашої підтримки, не хочемо бути в Україні. Потім завезли в підвал. Роздягли, перевірили на татуювання. Питали хто де служив і чи брали участь в АТО. Одному чоловікові прострелили ногу лише за те, що він артилерист», – розповів військовий.

Згодом військових помістили у Луганське СІЗО. «Мені пощастило. Там було троє слідчих. Я потрапив до нормального ще. Нас з камери по декілька забирали на цілий день. Деякі хлопці потрапили до двох лейтенантів, вони казали, якщо ви, хлопці, заходите і бачите український прапор на підлозі, то значить, вам не пощастило. Мене теж кілька разів побили і змусили у двох відео знятися. А більше нічого», – розповів Юрій Гринаш.

Також військовий розповів про камери, в яких тримали чоловіків. «Голодом нас морили. Загалом десь 5 ложок каші і шматок хліба. Каша теж ніяка: ні солодка, ні солена і чай такий. Це за один прийом їжі. На обід було перше і друге: суп і каша. Суп був такий, я пам'ятаю в грудні нам дали, що одна ложка їжі була там. Ставлення було дуже погане. Нас змушували постійно стояти», – додає Гринаш.

Кожного ранку у камері була ранкова перевірка. «Вони кожну камеру відкривали, виводили всіх. Поза камерою ми пересувалися тільки зігнуті, руки позаду. І один з них перевіряв камеру, а інші опитували. Було таке, що просто били. В мене таке рідко було. Раз на декілька місяців. Шокером по геніталіях. В нас тридцять людей туберкульозом захворіло. Через погані умови. Там була дуже велика сирість і холодно. Лікування не було». – йдеться у повідомленні.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...