Були страшно уражені легені: 71-річний Куклачов розповів, що через перенесений коронавірус ледь не помер (відео)

71-річний радянський і російський артист цирку Юрій Куклачов розповів, як захворів на коронавірус і ледь не помер через нього. За його словами, йому знадобилося багато часу на відновлення після хвороби. Про це знаменитість повідомив у програмі "Секрет на мільйон", передають Патріоти України.

Куклачов розповів, що спочатку він вирішив зайнятися самолікуванням. "Защипало горло, потім підвищувалася температура до 38,8. Я зрозумів, що від ліків, які знижують температуру, мені зле – почався від них пронос, не приймає організм ці жарознижувальні. Ви знаєте, який хороший засіб? Оцет!", – зазначив артист.

Потім Юрій попросив дружину розвести йому оцет, обтирався і прикладав серветки, змочені в цьому розчині, завдяки чому температура незначно знижувалася. "Легше ставало! Я травами інгаляції робив два рази на день. Знав, що уражаються легені. П'ять днів тримався, потім вночі встав зателефонував у Лапіно", – підкреслив знаменитість.

Так, через самолікування Куклачов опинився у важкому стані. Також він повідомив, що через COVID-19 померла його молодша сестра. "Мені дали окрему палату. У мене виявилася дуже важка форма. Гірше і гірше: коли перевірили КТ, воно показало, що повністю уражені легені – на 80 відсотків. Я був у дуже поганому стані. Зрозумів, чому люди йдуть із життя – кисню немає , нічим дихати. До туалету дійти – вже свідомість втрачаєш. У мене сестра двоюрідна померла в лікарні – коронавірус... Вона на п'ять років молодша за мене", – додав артист.

Крім того, зірка цирку розповів, як лікарі боролися за його життя. "Мені довелося два рази робити плазму. Зробиливона не допомагає. Через два дні вдруге – ось тоді мені стало трохи легше. Плюс кров чистити почали. Загалом, не дали мені піти із цього життя", – зазначив Юрій.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...