Були в гостях та потрапили під обстріл: На Херсонщині напередодні Різдва росіяни вбили 12-річного хлопчика та його батьків

На Херсонщині в місті Берислав 5 січня російські військові вбили родину Корнілових - 12-річного сина Максима та його батьків - маму Юлію та батька Віктора. Люди опинилися на вулиці, коли окупанти розпочали обстріл міста, передають Патріоти України.

Сім'я була в гостях

У четвер, 5 січня, родина Корнілових із Берислава Херсонської області була в гостях. Вони вже зібралися додому і вийшли надвір, коли почався обстріл. Снаряд прилетів просто в будинок, де вони щойно гостювали. Усі троє загинули на місці. Це сталося після того, як російський патріарх Кирил заявив про різдвяне перемир'я.

12-річний Максим Корнілов навчався у 6-му класі Береславської школи. У навчальному закладі говорять, що хлопчик був спокійним, старався добре вчитися. Мама завжди цікавилася його успіхами.

Вчителі зазначають, що Максим був дуже скромний, навіть сором'язливий. Він був єдиним сином у сім'ї."Скільки добрих справ він встиг зробити у своєму житті. Він був переможцем Всеукраїнських конкурсів "На урок!". Готував цікаві та захоплюючі проєкти, малюнки, які буквально зачаровували нас. Він завжди прагнув завершити ту справу, яку почав.

Максим був учасником спортивних змагань. Він був добрим другом. Скільки радості було в його очах, коли батьки подарували йому на день народження спортивний велосипед. Може, для когось це був незначний подарунок, але для Максима – найбажаніший і найкращий.


Батьки завжди цікавилися шкільним життям та успіхами Максима. У них у сім'ї будувалися добрі та спокійні взаємини. Батьки завжди були поряд із сином. Якщо чимось треба було допомогти школі, то мама та тато Максима повсякчас відгукувалися. Це велика втрата для нашої школи, важко передати словами весь біль та смуток, про це навіть боляче говорити", – розповіли нам у школі.

Місто постійно обстрілюють

Того ж дня внаслідок обстрілу загинув 20-річний житель Берислава.Місто розташоване на правому березі Дніпра Херсонщини, яку наші війська звільнили. Але російські окупанти стоять на лівому і фактично розстрілюють усі населені пункти на правому березі.

Люди не мають світла, мобільний зв'язок дуже поганий.

Тільки коли ЗСУ відженуть ворога кілометрів на 30-40 углиб лівобережжя, тоді на звільнених територіях стане спокійніше. Як завжди, російська влада може лише на словах говорити про будь-яке перемир'я, навіть різдвяне. Насправді вони вогонь не припиняють. Про що свідчать і обстріли Херсона на Різдво за григоріанським календарем. Того дня російські терористи вдарили виключно по цивільних об'єктах – ринку, торговому центру, житлових будинках. Жертвами стали 10 осіб, ще більше 55 було поранено, 18 – у вкрай важкому стані.

Поки що Херсонська обласна прокурора відкрила досудове провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни за ч. 1, 2 ст. 438 КК України. Сім'ї можна допомогти, перерахувавши гроші на картку бабусі: Щербина Олена Миколаївна 5167 8030 2480 5009.

Джерело: Обозреватель

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...