Були вражені всі: В Індії лікарі видалили 7-річному хлопчикові 526 (!!!) зайвих зубів (відео)

Індійські лікарі виявили у роті семирічної дитини 526 зайвих зубів, повідомляють Патріоти України.

Батьки хлопчика звернулися в лікарню після того, як у нього опухла щока. Вони вирішили, що це через карієс, але комп’ютерна томографія показала, що в роті хлопчика є пухлина з величезною кількістю рудиментарних зубів.

Аномально розвинені зуби не були видні зовні й лікарі приступили до хірургічного видалення пухлини, зберігши 21 нормальний зуб. Операція тривала майже п’ять годин.

«Хірургічне втручання було неминуче. Замість того, щоб розбити кістку з боків і залишити невеликий отвір, ми свердлили її зверху. На щастя, не було ніякої реконструкції щелепи. Був «мішечок» з крихітними зубами, які необхідно було акуратно видалити. Його здорові зуби залишилися на місці», – розповів індійський лікар. Наразі хлопчик почувається добре і його життю ніщо не загрожує.

Лікарі поки не можуть назвати причину такої аномалії. Захворювання хлопчика вони назвали одонтомой і припустили, що це може бути пов’язано з генетикою, але також існує версія впливу радіації від мобільної вишки. У клініці мають намір провести більш масштабне дослідження.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...