Були знайомі? Прокуратура Мюнхена озвучила нові деталі вбивства українських військових росіянином у Німеччині

Справу про вбивство росіянином двох українських військовослужбовців у Німеччині разом із місцевою кримінальною поліцією розслідує прокуратура Мюнхена. Вона долучилася до справи через те, що слідчі не змогли повністю виключити політичну мотивацію злочину, передають Патріоти України.

Наразі слідчі розглядають низку вірогідних мотивів та продовжують встановлювати обставини злочину, зокрема вони з'ясували, що вбивця знав своїх жертв. Про це речник прокуратури Мюнхена заявив у коментарі Укрінформу.

"Прокуратура Мюнхена, Центральне управління з боротьби з екстремізмом і тероризмом взяли на себе розслідування 29 квітня, оскільки не можна виключити політичну мотивацію злочину… Мотиви злочину наразі невідомі, тож хоча політичну мотивацію не можна відкидати, ми розслідуємо в усіх напрямах", – пояснив участь відомства у розслідуванні речник прокуратури.

Разом із представниками мюнхенської прокуратури обставини злочину розслідують співробітники місцевої кримінальної поліції.

28 квітня в Інституті судової медицини в Мюнхені провели розтин обох жертв. Відомо, що обоє вони були військовослужбовцями ЗСУ, які з другої половини 2023 року лікувалися у Німеччині від отриманих на передовій поранень.

Їхній убивця, 57-річний громадянин РФ, нині перебуває під вартою. Наразі встановлено, що він жив у Німеччині від початку 1990-х років.

"За попередніми даними, двоє потерпілих та обвинувачений були знайомі", – уточнив речник прокуратури Мюнхена.

"Викладався по повній для захисту, а отримав ненависть": Поранений військовий поскаржився на проблеми під час роботи в ТЦК (відео)

вівторок, 21 травень 2024, 22:54

Працівники ТЦК щодня виписують повістки, перевіряють документи, а інколи й викликають поліцію. "Суспільне" показало як працюють військові ТЦК у Дніпрі. Зокрема, свою історію розповів Іван. Чоловік отримав поранення на фронті 4 місяці тому, а тепер прац...

"Буде тільки гірше": Столична влада відхрестилася від соцреклами фонду Яніни Соколової, яка обурила українців

вівторок, 21 травень 2024, 22:41

Київська міська державна адміністрація повідомила, що не отримувала запитів на розміщення соцреклами фонду телеведучої та журналістки Яніни Соколової на столичних бордах та сітілайтах. Про це йдеться в публікації пресслужби КМДА у Facebook, передають П...