"Були зроблені ксенофобські заяви": У Німеччині чоловік погрожував підірвати будинок із біженцями

У місті Галле у Німеччині місцевий житель планував підірвати будинок, у якому мешкають мігранти. Про це пише видання Bild, передають Патріоти України.

Пильні сусіди 36-річного чоловіка заявили поліцейським, що він, на їхню думку, збирає у своїй квартирі бомбу. І вибуховий пристрій правоохоронці справді виявили під час обшуку. Німецькі правоохоронці провели масштабну операцію 6 квітня вдень.

«За інформацією видання Mitteldeutsche Zeitung, небезпечним предметом була алюмінієва валіза. Якою була б сила вибуху, якби власник привів у дію вибуховий пристрій, поки що не зрозуміло. Передбачається, що підозрюваний хотів підірвати багатоквартирний будинок Loests Hof, де мешкають переважно мігранти», – зазначає видання.

Як пише Bild, німець погрожував своїм сусідам близько 11:30 ранку у суботу. «Були зроблені ксенофобські заяви», – сказав речник поліції Александр Юнгханс. Також чоловік цілився у перехожих іграшковим пістолетом.

З погроз німця також випливало, що чоловік заклав бомбу у своїй квартирі. «І справді у його квартирі було знайдено кілька речей, які згодом вимагали подальших заходів поліції», – продовжив Юнгханс.

Щоб запобігти кривавому теракту, кілька під’їздів житлового будинку Loest Hof та прилеглих будинків були евакуйовані. Понад 50 орендарів, які були біженцями із інших країн, були відправлені у безпечне місце. Також перекрили газопостачання. Юнгханс зазначив: «П’яного 36-річного чоловіка правоохоронці затримали на місці». Поки чоловік перебував під вартою, вибухотехніки Управління кримінальної поліції разом із собакою намагалися встановити, чи справді в квартирі чоловіка є вибухівка і один виявлений предмет, а саме валіза із алюмінію, дійсно була повна вибухівки.

Якщо повістку кинули до поштової скриньки: У Міноборони дали пояснення, чи можна вважати її врученою

четвер, 16 травень 2024, 10:38

Можна вважати врученою таку повістку, яка передана особисто громадянину в руки. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону 15 травня. Лазуткін прокоментував ситуацію з повістками, які надсилають на поштову ад...

"Порочне коло": Вчені розповіли, чому люди ненавидять одне одного

четвер, 16 травень 2024, 9:47

Багато хто з нас коли-небудь висловлював комусь сильну неприязнь або навіть говорив: "Я тебе ненавиджу". Хоча слово "ненавиджу" часто трапляється у звичайній розмові, наприклад, "ненавиджу броколі", насправді ми висловлюємо найрізноманітніші почуття - ...