Бумеранг наздогнав: Українські кіберактивісти здійснили масштабну атаку на російські компанії, які підтримують війну

Активісти кіберспільноти BO_Team з фахівцями ГУР МО України атакували російські компанії, які підтримують війну, знищуючи важливі дані й обладнання. Про це повідомляє пресслужба ГУР, передають Патріоти України.

"Проблема масштабная", ― пишуть менеджери російських компаній до своїх користувачів після хакерських атак українських кіберактивістів спільно з ГУР.

"Активісти кіберспільноти BO_Team з фахівцями ГУР МО України продовжують атакувати об’єкти на території держави-агресора ― знищувати важливі дані й обладнання, паралізовувати роботу, завдавати збитків та створювати кепський настрій на Росії", - зазначили у головному розвідвідомстві України.

За їхніми даними, за минулий тиждень українські хакери знищили:

  • понад 100 терабайт даних компанії “OrbitSoft” ― розробника програмного забезпечення, який виконував контракти для російської окупаційної армії.
  • усі дані на 8 серверах компанії “Orient Systems” ― розробника та постачальника обладнання для навігації. Вказана компанія співпрацювала із російськими виробниками військової техніки, зокрема БПЛА.
  • усі дані на 19 серверах інтернет-провайдерів у місті ніжній новґород ― «Линктелеком НН» та «Аксесс Телеком». Усім абонентам вказаних провайдерів надійшли листи з нагадуванням про неминучу розплату за війну проти України.

Сподіватись лише на себе? Експерт заявив, що українцям треба купити обладнання на $3-4 тис., щоб мати світло

понеділок, 1 липень 2024, 15:56

Українці мають закупити в кожну квартиру обладнання на $3-4 тисячі, яке дозволить мати безперебійне світло та електроенергію у домівках. Про це заявив виконавчий директор асоціації "Енергоефективні міста України" Святослав Павлюк, передають Патріоти Ук...

Гулянка скінчилась сумно: В Одесі дівчина випадково застрелила свого хлопця-військового з його табельної зброї

понеділок, 1 липень 2024, 15:50

В Одесі дівчина випадково застрелила свого хлопця з його табельної зброї Про інцидент повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. В Одесі сьогодні вночі на вулиці Середньофонтанській у ЖК «Чудо-місто» під час розпивання алкогольних напоїв...