Бургер "Гаудомор": у Польщі всесвітньо відома мережа фастфудів потрапила у гучний скандал, українці обурені (фото)

Українці в Польщі розкритикували назву нового бургера в мережі ресторанів швидкого харчування Burger King через його назву, передають Патріоти України.

Польський Burger King створили новий бургер з назвою "Гаудомор" (Goudomor), що походить від окремого сорту сиру "Гауда". Бургер складається з "великої булки, подвійної яловичини, трьох шматків сиру "Гауда", гірчиці та смаженої цибулі", як зазначають в меню.

Проте українці, що проживають у Польщі, обурились такою назвою, адже вона викликає явні асоціації з голодомором, який 88 років тому змусив мільйони українців помирати голодною смертю.

"На мій погляд, запропонована назва більш ніж невдала. Вона жахлива. Це однозначно пов'язано з голодомором, який майже 50 країн світу визнали геноцидом", — наголосив голова Спілки українців у Польщі Мирослав Скурка.

На його думку, така назва одразу нагадує про один із найбільших злочинів світу тим, хто має хоча б мінімальні знання про історію. Після інциденту фастфуд таки видалив скандальний бургер зі свого меню.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...