Бурштинова кімната може бути там: У Польщі знайшли загадковий лабіринт тунелів часів Другої Світової

У Польщі на місці колишньої штаб-квартири східної армії нацистської Німеччини були виявлені п'ять входів в секретну мережу тунелів. Передбачається, що підземні коридори можуть вести до втраченої Бурштинової кімнаті або інших скарбів військового часу. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

П'ять входів були виявлені в лісі на північному сході республіки, недалеко від російського ексклава Калінінграда. Незвідана система тунелів описується дослідниками як найбільше відкриття, коли-небудь зроблене в лісовому господарстві і бункерному комплексі музею поселення Мамерка.
Підземні комунікації на території загальною площею близько 200 гектарів виявили волонтери та співробітники музею Другої світової війни. Працівник Бартломей Плебаньчик (Bartlomiej Plebanczyk) заявив, що «судячи з рознесення входів, тунель має довжину близько 50 метрів, але може бути і довше».
Деякі з тунелів були залиті, швидше за все це було зроблено навмисно, щоб замаскувати ходи. Тому, перш ніж дослідники зможуть побачити, що знаходиться в загадкових підземних коридорах, їм належить важке завдання по очищенню проходів.
Плебаньчик припустив, що там можна знайти цікаві артефакти часів Другої світової війни, які німці хотіли заховати. «Тунель є частиною раніше невідомої системи підземних коридорів, що вимагає обережного проникнення. Можливо, це ідеальне місце, щоб заховати скарби», - зазначив він, додавши, що дослідження тунелів заплановано на другу половину червня.
Також, зазначив Плебаньчик, не можна виключати ймовірність, що коридори ведуть до Бурштинової кімнаті, шедевру мистецтва XVIII століття, безслідно втраченого під час Другої світової війни. Бурштинова кімната була створена німецькими майстрами для пруського короля Фрідріха I і подарована російському цареві Петру I в 1700-х роках. В обробці кімнати переважно використовувався бурштин - великий кабінет складався з бурштинових панелей, всипаних коштовностями, прикрасами, дзеркалами і золотом. Для створення цих панелей знадобилося 450 кілограмів бурштину. Кімната була вкрадена нацистами і таємничим чином зникла в кінці Другої світової війни.
Останній раз Бурштинову кімнату, вивезену німцями у вересні 1941 року з Катерининського палацу, бачили в Калінінграді (в той час - Кенігсберг). Реліквію з певних причин не змогли евакуювати до окупації німецько-фашистськими військами передмість Ленінграда. Про можливе місцезнаходження кімнати ходило безліч чуток: так, повідомлялося, що Бурштинова кімната захована в тунелі під замком в польському місті Пасленк і в печерах під Дрезденом.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...