Бутерброд за 2200 і стейк за 5 тисяч: Які на смак найдорожчі страви у ресторанах Києва

Коктейль за 1750 гривень, бутерброд за 2200 і стейк за 5 тисяч - журналісти ТСН вирішили перевірити, чи є попит на найвишуканіші і найдорожчі страви у ресторанах Києва, передають Патріоти України.

Найдорожчі страви в столичних ресторанах — це коктейлі, морепродукти і м'ясо. Бармен Ярослав готує елітний коктейль, у складі якого буде традиційна маргарита, пюре з маракуї, лимонний фреш, текіла, лід і сіль вікінгів.

Найцінніше в коктейлі — декор. Собівартість лише одного кактуса, який після використання йде в смітник, — пів тисячі гривень. Із наповненням напій стає коштувати майже дві тисячі. За словами бармена, не буває вечора, щоби не продали жодного кактуса.

До нашого рейтингу найдорожчих страв увійшли:

  • Тартар з омара — 4794 грн;
  • Стейк ваґю — 5000;
  • Коктейль у кактусі — 1750;
  • Краб — 25000.

Власники запевняють, що "накрутка" для ресторану — мінімальна.

Дорогим майже у всіх елітних ресторанах є мясо. Іноземне дорожче за національне. Так, американське коштує 500 гривень за сто грамів, а наше елітне — 200. Шеф Віталій Купрійчук, запевняє, що українці з кожним роком теж набираються досвіду і виробляють якісний продукт.

Утім клієнтів не бракує і на найдорожчі страви. У соцмережах обговорють сендвіч за 2200 гривень. Власники ресторану пояснювати, чому бутерброд стільки коштує, відмовилися. Але журналісти дізналися, що йдеться про найдорожче м’ясо в світі за назвою ваґю.

У шефа Тараса Шевченка яловичина ваґю привезена з Австралії. Родоначальники дорогих бичків та корів — японці. Там, за словами кухаря, відбірну худобу годують дорогим зерном, роблять їй масажі й напоюють пивом. Після такого раціону м’ясо стає надзвичайно м’яким.

Таких корів продають на аукціонах за сотні тисяч доларів і на кожну є паспорт із відбитком її ніздрів. Якби таку худобу вирощували в Україні, то не треба було б транспортувати яловичину через океан, а стейки були б дешевші.

Тарасові знайомі, каже, намагалися це зробити. Однак персонал ферми покрав дороге зерно і годував корів звичайним. А пива тварини навіть і не нюхали. Тож із вітчизняним ваґю не склалося.

М'ясо насправді тане в роті. Тому будемо сподіватися, що колись таки знайдеться спосіб його здешевшання, щоби воно не тягнуло на місячну зарплату більшості українців.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...