Бутерброд за 2200 і стейк за 5 тисяч: Які на смак найдорожчі страви у ресторанах Києва

Коктейль за 1750 гривень, бутерброд за 2200 і стейк за 5 тисяч - журналісти ТСН вирішили перевірити, чи є попит на найвишуканіші і найдорожчі страви у ресторанах Києва, передають Патріоти України.

Найдорожчі страви в столичних ресторанах — це коктейлі, морепродукти і м'ясо. Бармен Ярослав готує елітний коктейль, у складі якого буде традиційна маргарита, пюре з маракуї, лимонний фреш, текіла, лід і сіль вікінгів.

Найцінніше в коктейлі — декор. Собівартість лише одного кактуса, який після використання йде в смітник, — пів тисячі гривень. Із наповненням напій стає коштувати майже дві тисячі. За словами бармена, не буває вечора, щоби не продали жодного кактуса.

До нашого рейтингу найдорожчих страв увійшли:

  • Тартар з омара — 4794 грн;
  • Стейк ваґю — 5000;
  • Коктейль у кактусі — 1750;
  • Краб — 25000.

Власники запевняють, що "накрутка" для ресторану — мінімальна.

Дорогим майже у всіх елітних ресторанах є мясо. Іноземне дорожче за національне. Так, американське коштує 500 гривень за сто грамів, а наше елітне — 200. Шеф Віталій Купрійчук, запевняє, що українці з кожним роком теж набираються досвіду і виробляють якісний продукт.

Утім клієнтів не бракує і на найдорожчі страви. У соцмережах обговорють сендвіч за 2200 гривень. Власники ресторану пояснювати, чому бутерброд стільки коштує, відмовилися. Але журналісти дізналися, що йдеться про найдорожче м’ясо в світі за назвою ваґю.

У шефа Тараса Шевченка яловичина ваґю привезена з Австралії. Родоначальники дорогих бичків та корів — японці. Там, за словами кухаря, відбірну худобу годують дорогим зерном, роблять їй масажі й напоюють пивом. Після такого раціону м’ясо стає надзвичайно м’яким.

Таких корів продають на аукціонах за сотні тисяч доларів і на кожну є паспорт із відбитком її ніздрів. Якби таку худобу вирощували в Україні, то не треба було б транспортувати яловичину через океан, а стейки були б дешевші.

Тарасові знайомі, каже, намагалися це зробити. Однак персонал ферми покрав дороге зерно і годував корів звичайним. А пива тварини навіть і не нюхали. Тож із вітчизняним ваґю не склалося.

М'ясо насправді тане в роті. Тому будемо сподіватися, що колись таки знайдеться спосіб його здешевшання, щоби воно не тягнуло на місячну зарплату більшості українців.

Любить читати та не може відпочивати... без кішки: 102-річна жителька Чернігівщини розповіла про свої повсякденні звички (відео)

неділя, 6 липень 2025, 22:51

Жителька села Дробишів На Чернігівщині Олена Іоськова 1 липня відзначила 102-й день народження. Вона найстарша жителька Новгород-Сіверської громади. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного», передають Патріоти України. Жінка досі придумує жарти, має гарну...

"Це почуття після всього побаченого досягло рівня ненависті": Морпіх зі США, який воює за Україну, розповів про ставлення до росіян

неділя, 6 липень 2025, 21:59

У росіян відсутня людяність, особливо у виборі цілей для ударів по Україні. Через це ненависть до російських військових тільки збільшується. Таку думку висловив колишній американський морпіх, боєць Міжнародного легіону ГУР МО України з позивним "Гімлі"...