Бути чи не бути морському купальному сезону в Україні: Чиновники повідомили, за яких умов відкриють одеські пляжі

В Одесі після 5 червня можуть відкрити деякі пляжі, але для цього муніципальна влада та орендарі повинні виконати низку умов. Про це розповів голова Одеської районної адміністрації Юрій Крук.

“Зона купання повинна бути відгороджена відповідними засобами. Між траверсами має бути натягнене загородження з буями кожні 50 м. В районі пірсів чи на закінченні траверсів повинна бути натягнена сітка - вона має бути вище рівня води на 30 см, а її підводна частина має бути не менше двох метрів. Це унеможливлює потрапляння мін в зону можливого ураження”, - наголосив Крук.

Чиновник додав, що пляжі мають бути обладнані спостережними пунктами, там повинні чергувати рятувальники з біноклями, а ще на пляжах мають бути розміщені схеми шляхів евакуації громадян до обладнаних укриттів і встановлені системи оповіщення про повітряну тривогу.

При цьому доступ до пляжів буде відкритий тільки з 8:00 до 20:00, а прибережне дно періодично мають перевіряти водолази.

Спеціальна комісія міськради має надати пропозиції щодо того, які пляжі можна відкрити для людей, а після цього остаточне рішення про доступ до узбережжя ухвалять ОВА і військове командування.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...