​Бути людиною: Поліцейські з двох областей порадились і разом здійснили мрію невиліковно хворої на онкологію дитини

У хлопчика остання стадія раку і лікарі кажуть, що шансів на життя він фактично немає, але все ж таки плекав мрію - відчути себе колегою справжніх поліціянтів. На кілька годин поліцейські подарували 10-річному Сашкові з Чернівців диво, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Десяток поліцейських автівок з мигалками і сиренами зранку примчались вулицями Чернівців до 10-річного Сашка. Він знесилений, але не спить, ніби відчуває, що за вікном чекає сюрприз. У хлопчика - пухлина мозку 4 стадії з метастазами, він зараз не може говорити, а половина його тіла - паралізована. Лікарі відправили Сашка додому. Але туди він не може поїхати через цькування та насильство від батька. Тож, разом з мамою та 13-річною сестричкою живе у кризовому центрі.

«Сашкові та його мамі нема куди йти, вони фактично опинилися на вулиці. Дома чоловік випиває, вчиняє насилля і булить Сашка», - розповідає волонтерка Марта Левченко.

Але у всіх цих обставинах Сашко плекає дитячу мрію, стати поліцейським.

Щоб виконати цю мрію, волонтери звернулися до поліції і там не відмовили. Приїхали патрульні навіть з сусідньої Івано-Франківської області.

На кілька годин поліцейські подарували 10-річному Сашкові з Чернівців справжнє диво. У хлопчика остання стадія раку. Лікарі кажуть, що шансів на життя він фактично не має. Але все ж таки плекав мрію - відчути себе колегою справжніх поліціантів.

Тож Сашкові видають зброю, кайданки і рацію. А ще вдягають іменну форму, яку пошили за одну ніч. Під оплески дитина складає присягу і отримує жетон поліцейського. «Його посмішка – це те, чого ми дуже хотіли, ми раніше не бачили тут його посмішки. Він завжди у страху, переживаннях», - каже Марта.

І мама Сашка , і волонтери сподіваються побачити ще не одну його посмішку. Зараз вони шукають клініку, яка візьметься за лікування хлопця. Сподіваються, здійснення мрії і підтримка нових товаришів по службі додасть хлопцю сил.

Кореспондентка Вікторія Танасійчук

Перейти на першоджерело
Поділись новиною:

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Прийшла повістка, але є бронь: Українцям пояснили, чи потрібно йти до ТЦК

середа, 24 квітень 2024, 17:47

В Україні суттєво змінилася правила вручення повісток та покарання за неявку до ТЦК, і кожен військовозобов'язаний знає, що на повістку потрібно реагувати, щоб не потрапити у халепу, передають Патріоти України. Але що робити тим, хто раніше отримав бр...