"Був Антон - став Тоня": Українець "змінив стать", щоб уникнути мобілізації

Українські прикордонники на виїзді з країни затримали чоловіка, який почав їм доводити, що змінив стать і має право виїхати за межі країни. Про це на зустрічі з журналістами розповів заступник начальника штабу - начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук, передають Патріоти України.

Представник ДПСУ розповів, що один із призовників підробив медичні документи про зміну статі, щоб виїхати з країни. "Такий цікавий випадок був — підробка медичних документів. Чоловік призовного віку стверджував і потім офіційно отримав в органах РАЦС довідку, що змінив стать на жіночу. Був Антон, а став Тоня", — повідомив він.

Ігор Матвійчук додав, що стать чоловік не змінював, тільки змінив медичні документи. За словами заступника начального штабу, українці все частіше вдаються до різноманітних схем, щоб не піти в ЗСУ і виїхати за кордон. Для цього здебільшого укладають фіктивні шлюби з жінками з інвалідністю та багатодітними матерями, а "схема" виїзду за кордон за системою "Шлях" стала використовуватися рідше.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...