Був досвідченим працівником: Вбитий тигром на Чернігівщині чоловік доглядав за хижаком понад три роки

Тигр Шакур наляканий. У звіринці кажуть, таке враження, що хижак усвідомлює всю трагедію.

В зоопарку в місті Мена у Чернігівській області тигр Шакур убив свого доглядальника, який був йому другом впродовж трьох років, той знав всі звички свого тварини, знав улюблені страви, вони довіряли один одному, але щось пішло не так, повідомляють Патріоти України.

Загалом із дикими тваринами загиблий працював більше десятиліття і був досвідченим працівником. "Вольєр у якому тоді перебував тигр розділено на три частини, між кожною секцією перегородка - шибер, призначення якого захистити людину від хижака. «Він повинен був перевірити, де заходиться тварина, в потрібний момент перекрити шибер, чого цього не було зроблено, вже ніхто не може знати", - каже заступник директора менського зоопарку Леонід Воробей.

Коли 47-річний доглядальник зайшов у вольєр погодувати тварину, тигр напав на нього і прокусив шию. Чоловік помер іще до приїзду швидкої. Менський зоопарк - єдиний в Україні в сільській місцевості, його відкрили майже сорок п'ять років тому, а із тиграми тут мають справу років із двадцять.

Напад через голод у звіринці відкидають. Кожному тигрові щодня дають, окрім іншого, по сім кілограмів мяса. «Вони у нас не голодують, кормів вистачає», - кажуть в адміністрації зоопарку.

Усі доглядальники до вольєрів, прибирати за тваринами чи годувати їх, заходять парами. Загиблий працівник порушив іще одне правило безпеки - всупереч інструкціям, був один.

Поліція вже відкрила кримінальне провадження. «Наразі все вказує на те, що він йшов один до клітки. Немає камер спостереження, які б показували момент, коли тварина напала на людину, але є неподалік від цього місця і будемо встановлювати», - каже речниця поліції Юлія Ковтун.

Тигр Шакур наляканий. У звіринці кажуть, таке враження, що хижак усвідомлює всю трагедію. Можливо, він захищав свою територію. Але довіряти тиграм, навіть давно знайомим, ризиковано. «В будь-який момент може прокинутися інстинкт хижої тварини», - каже Леонід Воробей.

Долю тигра вирішать після завершення роботи комісії управління праці. Зоопарк відсьогодні і до завершення розслідування обставин трагедії відвідувачів не прийматие.

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...