"Був людиною прекрасної душі": Воїна зі Шрі-Ланки поховають поруч з його командиром на Рівненщині

На війні проти російських окупантів у Донецькій області загинув військовий Інтернаціонального легіону Шехан Ранішка. Перед смертю він заповів, що його поховали не у себе на батьківщині, а біля свого командира, друга і побратима – загиблого жителя містечка Млинів на Рівненщині Тараса Коханюка. Про це повідомили у Facebook місцевої тергромади, передають Патріоти України.

"Військовий побратим, друг загиблого млинівчанина Тараса Коханюка, він став рідним для сім'ї Коханюків. Сенсом життя загиблого захисника було звільнення світу від зла. Хто знав загиблого військовослужбовця, кажуть про нього, що це – людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця", – йдеться в повідомленні місцевої ТГ.

За погодженням з родиною і за передсмертним бажанням самого воїна, Шехана Ранішку поховають у Млинові на Рівненщині, біля могили його військового командира і друга – Тараса Коханюка.

Що відомо про загиблого бійця Інтернаціонального легіону

Шехан Ранішка був молодшим сержантом ЗСУ, командиром 3 піхотного взводу, 3 піхотної роти ССО "Чарлі" Інтернаціонального легіону. У лавах ЗСУ він перебував від березня 2022 року. Отримав позивний "Дантист". Українські побратими називали його Даня.

У 2022 році президент відзначив Шехана Ранішку медаллю “За військову службу Україні”, у 2023-му – орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

За попередньою інформацією, яка потребує уточнення, Шехан Ранішка родом із Шрі-Ланки.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...