Був на "службі" та отримував за це гроші: На Чернігівщині викрили депутата-ухилянта

Був на "службі" та отримував за це гроші: на Чернігівщині викрили депутата-ухилянта

На Чернігівщині депутата Семенівської міськради підозрюють в ухиленні від військової служби та шахрайстві. Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Держприкордонслужби повідомили депутату про підозру.

"Депутат був мобілізований після початку російського вторгнення, проте протягом 5 місяців не з’являвся в місці несення служби. Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та навпаки - писав у документах, що той начебто несе службу у прикордонних нарядах", - зазначається в повідомленні ДБР.

При цьому депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового на понад 157 тис. гривень. Чоловікові повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Матеріали досудового розслідування відносно керівника депутата, який прикривав його злочинні дії, виділене в окреме провадження.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...