Був напарником легендарного українського пілота: В африканській пустелі згорів живцем гонщик

Під час етапу Morocco Desert Challenge ралі “Дакар” через нещасний випадок загинув 46-річний французький штурман Лоран Ліхтлойхтер. Загиблий мав величезний досвід перегонів і свого часу він був напарником легендарного українського пілота Вадима Нестерчука, який також загинув під час гонки десять років тому. Про це повідомляє видання The Checkered Flag, передають Патріоти України.

Трагедія сталася в африканській пустелі в Марокко. Видимість на гоночній трасі була надзвичайно низькою через пил, що ускладнювало чіткий огляд для водіїв.

На 54-кілометровій позначці четвертого етапу гонки автомобіль Polaris, в якому перебували штурман Лоран Ліхтлойхтер і пілот Патріс Гарруст зупинився. Тут на швидкості 140 км/год у нього врізався інший автомобіль. Удар припав на бік штурмана і був такої сили, що машина моментально спалахнула.

Лоран Ліхтлойхтер згорів живцем, а його 56-річний напарник зумів вибратися з машини, отримавши сильні опіки.

Загиблий був ветераном-штурманом, брав участь у ралі “Дакар” з 2009 року, змагаючись на вантажівках і автомобілях. Його досягнення включають перемогу в Desafio Guarani 2015 року в Аргентині та чемпіонат серії Dakar з Пітером Джері. Крім того, він працював з Акірою Міурою, щоб забезпечити друге місце в їх дебютному ралі "Шовковий шлях".

Найпомітнішим досягненням Ліхтлойхтера стала перемога на ралі Дакар у категорії T2 для серійних автомобілів у 2018, 2021 та 2022 роках.

Серед пілотів, з якими француз працював на “Дакарі”, були Сільвен Беснар, Борис Гарафуліч, Дідьє Паніссі, Шимон Рута, Ясір Сейдан та українець Вадим Нестерчук - засновник та пілот першої української команди SIXT UKRAINE. Легендарний український гонщик теж загинув під час змагань у червні 2013 року - від зневоднення в пустелі Руб-ель-Халі, ОАЕ.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...