Був одним із кращих гравців Азії: Коронавірус вбив унікального футболіста

Ахмед Раді був єдиним іракським футболістом, який забив гол на Чемпіонаті світу.

У Багдаді на 57-му році життя помер колишній футболіст збірної Іраку Ахмед Раді. Тиждень тому спортсмена доставили в лікарню після того, як у нього був діагностований коронавірус, але потім відпустили додому. 18 червня Ахмеда знову доставили до лікувального закладу після того, як його стан погіршився, а через три дні він помер, повідомляють Патріоти України.

Раді за роки ігрової кар'єри, з 1982-го по 1999-й, виступав в основному на батьківщині, лише одного разу виїхавши в «відрядження» в катарський «Аль-Вакра». У складі збірної Іраку провів 121 матч, забивши 62 м'ячі. Серед них - і унікальний: гол у ворота збірної Бельгії на ЧС-1986, який став першим і поки останнім для збірної країни в фінальних турнірах світових першостей.

Разом з національною командою Раді двічі, в 1985-м і 1988-м, став переможцем Кубка арабських націй, а також був в олімпійській команді на Іграх-1988 Сеулі. У 1988-му був названий кращим футболістом Азії, а в 1999-му увійшов до топ-10 кращих футболістів Азії XX століття.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...