Був один дзвінок: Стало відомо, що вплинуло на рішення організаторів Євробачення щодо Kalush Orchestra за "Азовсталь"

Організатори Євробачення-2022 ухвалили рішення не дискваліфікувати український гурт Kalush Orchestra за заклик фронтмена Олега Псюка зі сцени конкурсу про порятунок Маріуполя та "Азовсталі" після телефонної розмови Європейської мовної спілки (EBU) з головою делегації України, передають Патріоти України.

За словами директора колективу Миколи Кучерявого, українці пояснили їм, що це не був заклик до насильства, а звернення по допомогу.

"EBU поцікавилася, що саме ми сказали зі сцени і який саме меседж ми бачимо. Ми сказали, що не закликаємо до насильства, а закликаємо до допомоги", – сказав Кучерявий під час телемарафону "Єдині новини", пише ТСН. Він наголосив, що після цього дзвінка Європа пішла Україні назустріч та не стала дискваліфікувати гурт.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...