"Був рідкісним поєднанням розп##дяйства, сміливості, чесності та совісті": Волонтер розповів про морпіха Дениса Козьму, який загинув у розвідвиході

Боєць був родом з Кілійського району Одещини, відверто проросійського регіону, пішов на війну сам у 2014-му році.

Денис Козьма. Фото: Фейсбук.

Прощання з морпіхом Денисом Козьмою відбудеться завтра, 11 травня, в с. Приозерне Кілійського району Одеської області о 10:00. Про це на своїй сторінці в "Фейсбуці" написав волонтер Тарас Чмут, передають Патріоти України.

"Його звали Козьма Денис Петрович - "Дєд". Розвідник 137-го батальйону МП. Він загинув за Україну. Колись ми сиділи з ним на СП, і Дєд сказав: "Миколайович, якщо мене вб'ють - ти про мене напишеш?" - "Дєд, це буде найкраще з того шо я писав..." Дєд, або Ден, як його ще називали, був рідкісним поєднанням розп##дяйства, сміливості, чесності та совісті. Родом з Кілійського району Одещини, відверто проросійського регіону, пішов на війну сам у 2014-му році. Все його оточення були проти, називали його хворим, бандерівцем, що це братоубивча війна... Але він мав свою позицію та свої переконання.

Спочатку потрапив на службу у 28-му Oкрему Гвардійську Механізовану Бригаду. Там був відомий як "Кіпіш" - учасник важкої оборони Мар'їнки у 2015-му. Це був останній російський наступ на цій війні. Дєд часто розповідав про ті події, як по їхній позиції танк відстріляв понад 20 снарядів, як до кінця бою у нього лишилося 2 пачки "трасерів" до автомату і як щасливо вони зустрічали зранку наших десантів, які пішли у контрнаступ", - згадує Чмут.

"У морській піхоті Денис з осені 2015. Спочатку у 2-й роті а потім у Розвід взводі. Коли я перевівся до розвідників, він був єдиним моїм матросом)) Дєд був професіоналом своєї справи. Відмінно володів різною зброєю, часто працював кулеметником з ПКМом чи РПК, не гірше справлявся й з АГСом, СПГ чи ЗУхою, їздив і на Уралі і на БТРі і на МТ-ЛБ чи БМП, міг полагодити будь-що! А ще, був оператором БПЛА - спочатку американського RQ-11B Raven а потім "Лелека-100", - додав він.

"Дєд був крутим водієм. Ми проїхали разом десятки тисяч кілометрів на нашому "Буцефалі" - волонтерському Ровері переданому Марком Власенком розвідникам. Він був наставником для молодих бійців та передавав їм свій досвід та навички, пізніше став командиром відділення у взводі. За сумлінне і якісне виконання завдань, по ротації був нагородженим Нагрудним знаком Міністра оборони "За зразкову службу" - це була найвища нагорода у нашому взводі!", - зазначив Чмут.

"Найбільш всього Дєд любив свою доньку. Він виховував її сам, а коли він був на службі вона росла з його батьками. Він пишався тим, що вона гарно вчиться і відмінниця, хотів, щоби вона здобула якісну освіту і жила у справедливій європейській державі", - акцентував він.

"Після першої ротації у 137-му Денис звільнився зі служби, пішов вчитися, закінчив з відзнакою технікум, почав вчити англійську та планував вступати до Вишу. Декілька місяців тому, перед черговою ротацією батальйону від підписав новий контракт... Йому було всього 31... Він був неймовірно крутим! Semper fidelis! Прощання відбудеться завтра, 11 травня у с. Приозерне Кілійського району Одеської області о 10:00", - резюмував Чмут.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...