Був розстріляний американцями: Історія останнього "Летючого голландця" океану (відео)

Японський рибальський траулер «Реуун Мару» був приписаний до порту Хатінохе в префектурі Аоморі. У прибережних водах траулер займався своєю буденною справою - рибу ловив.

Звичайна історія судна завершився 11 березня 2011 року, коли під час потужного цунамі корабель без людей на борту був винесений у відкрите море, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Власники судна порахували, що воно затонуло і шукати його не стали. Однак, через рік живучий траулер був виявлений по іншу сторону Тихого океану, біля берегів спочатку Канади, а через кілька днів - США. 1 квітня безпритульний траулер перетнув американський держкордон біля узбережжя Аляски.
Оскільки судновласник не відгукнувся на заклик врятувати своє судно, американська берегова охорона вирішила його потопити, оскільки у вільному плаванні «Реуун Мару» явно загрожував судноплавству, а возитися з його буксируванням і подальшою утилізацією американцям явно не хотілося.
6 квітня траулер був розстріляний катером берегової охорони США.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...