Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України.

Діну було всього 45 років. Він помер після боротьби зі швидко прогресуючою метицилін-резистентною стафілококовою інфекцією, що викликала пневмонію. Повідомляється, що в якийсь момент лікарі навіть розглядали можливість ампутації кінцівок, щоб полегшити стан хворого.

Аудитор жив у Вічіто, штат Канзас, де базується Spirit AeroSystems. За словами його родичів, він був здоровим і в хорошій фізичній формі. Його стан погіршився протягом двох тижнів, і він був госпіталізований через проблеми з диханням.

Дін був ключовим свідком у позові акціонерів Spirit і подавав скаргу до Федерального управління цивільної авіації. Він стверджував про наявність серйозних порушень з боку керівництва Spirit під час виробництва Boeing 737 MAX.

Аудитора звільнили у квітні 2023 року. Сам він заявив, що це звільнення було помстою за його позицію.

Його смерть стала другим подібним випадком серед співробітників Boeing, які висловили побоювання щодо безпеки літаків. У березні помер Джон «Мітч» Барнетт, який також виступав зі звинуваченнями щодо несправності в Boeing. Його смерть було оголошено самогубством.

Джо Буччіно, представник Spirit AeroSystems, висловив співчуття родині Діна і назвав його раптову втрату приголомшливою новиною для компанії та його близьких.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...