Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України.

Як йдеться у справі, головний сержант В’ячеслав М. проходив службу у Рівненській області на посаді командира танку. 6 січня 2023 року боєць залишив військову частину й поїхав додому на Полтавщину. Чоловік стверджував, що був змушений поїхати до хворої матері. Відтак, він не з’являвся на службу понад рік.

Суд першої інстанції звільнив головного сержанта від основного покарання й призначив 3 роки іспитового терміну з позбавленням військового звання. Однак апеляційний суд скасував цей вирок. Чоловіка визнали винним за ч. 4 ст. 408 ККУ (дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану) й призначили 5 років в'язниці.

"Мені за вас соромно": alyona alyona закликала українців відмовитися від хейту в бік Nemo, які перемогли на Євробаченні

неділя, 19 травень 2024, 16:18

Представниця України на Євробаченні 2024 alyona alyona alyona підтримала переможців конкурсу в Мальме Nemo. Артистка закликала українців відмовитися від хейту в бік Nemo, передають Патріоти України. «Трошки соромно за те, як багато українців пішли обго...

Величезна блакитна куля: Португальців вразили політ та падіння невідомого об'єкта (відео)

неділя, 19 травень 2024, 14:53

Увечері 18 травня жителі Португалії та Іспанії бачили на небі можливий метеор, який освітив небо яскравим блакитним спалахом. Водночас місцева влада все ще не знайшла той об'єкт, який впав на Землю. Про це повідомляє The Daily Beast, передають Патріоти...