Били і морили голодом: На Одещині з трудового рабства звільнили 30 осіб (фото)

Для вербування зловмисники вибирали людей, які перебували в складному матеріальному становищі.

В Овідіопольському районі Одеської області правоохоронці затримали членів злочинної групи сучасних рабовласників, передають Патріоти України.

У поліції встановили, що для вербування зловмисники вибирали людей, які перебували в складному матеріальному становищі. «Їм обіцяли високу зарплату, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області. Замість цього змушували по 12-13 годин важко працювати на сільськогосподарських угіддях. По суті, трудове рабство. За будь-яке "відхилення" жорстоко карали - били і позбавляли їжі», - розповіли в поліції.

Зазначається, що «трудових рабів» розселили в бараках в Овідіопольському районі - на території колишньої жіночої колонії-поселення за високим парканом. Люди перебували під цілодобовою охороною.

«За підозрою в торгівлі людьми затримані 42-річний чоловік і 41-річна жінка - постачальники і наглядачі "товару" для подальшої рабської експлуатації. Зараз поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину», - уточнили в поліції.
Встановлено, що з 2018 року організаторами було завербовано три десятки людей. В діях затриманих (поки в порядку ст. 208 КПК України) правоохоронці вбачають ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 статті 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми). Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...