Били і морили голодом: На Одещині з трудового рабства звільнили 30 осіб (фото)

Для вербування зловмисники вибирали людей, які перебували в складному матеріальному становищі.

В Овідіопольському районі Одеської області правоохоронці затримали членів злочинної групи сучасних рабовласників, передають Патріоти України.

У поліції встановили, що для вербування зловмисники вибирали людей, які перебували в складному матеріальному становищі. «Їм обіцяли високу зарплату, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області. Замість цього змушували по 12-13 годин важко працювати на сільськогосподарських угіддях. По суті, трудове рабство. За будь-яке "відхилення" жорстоко карали - били і позбавляли їжі», - розповіли в поліції.

Зазначається, що «трудових рабів» розселили в бараках в Овідіопольському районі - на території колишньої жіночої колонії-поселення за високим парканом. Люди перебували під цілодобовою охороною.

«За підозрою в торгівлі людьми затримані 42-річний чоловік і 41-річна жінка - постачальники і наглядачі "товару" для подальшої рабської експлуатації. Зараз поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину», - уточнили в поліції.
Встановлено, що з 2018 року організаторами було завербовано три десятки людей. В діях затриманих (поки в порядку ст. 208 КПК України) правоохоронці вбачають ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 статті 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми). Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...